Social

FOTO. Accident feroviar în sudul R. Moldova. CFM anunță că circulația va fi reluată în câteva zile

Circulația pe tronsonul feroviar din sudul Republicii Moldova, pe care sâmbătă s-a produs un accident, va fi reluată în câteva zile, a declarat astăzi Calea Ferată din Moldova (CFM) care a precizat că angajații întreprinderii lucrează în continuare ca în termeni cât mai restrânși tronsonul să fie funcțional și sigur.

Astfel, până în prezent, colaboratorii CFM au montat 100 de metri de cale ferată cu șine și traverse noi de beton. Astfel, în total, urmează să fie reabilitați 150 de metri de cale ferată.

De asemenea, CFM a mai adăugat că finalizarea lucrărilor și reluarea circulației se planifică în următoarele zile.

„Posibilitatea repunerii în circulație a celor șase vagoane va fi stabilită după efectuarea unei expertize tehnice, care va decide dacă, după impact, deteriorarea construcției vagoanelor nu are efect ireversibil, fapt care nu ar permite reparația acestora. Marfa din aceste vagoane a fost descărcată parțial, transportată și depozitată în loc special”, a conchis CFM.

Vă amintim că sâmbătă seara, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga s-a produs un accident feroviar, în urma căruia 6 vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat. Cauza preliminară este temperatura extrem de înaltă, care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul, cu 61 de vagoane marfare, se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *