Externe

FOTO. Actorul Sean Penn l-a vizitat pe președintele Zelenski şi i-a împrumutat statueta Oscar până la sfârşitul războiului ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski a avut o întâlnire cu actorul, regizorul, scenaristul şi producătorul american, câştigător al premiului Oscar, Sean Penn, care a vizitat pentru a treia oară Ucraina în timpul invaziei de către Rusia. Cei doi au discutat despre sprijin pentru Ucraina şi au vizitat Walk of the Brave din Kiev, potrivit site-ul preşedinţiei Ucrainei, transmite News.ro.

Liderul ucrainean i-a mulţumit lui Sean Penn pentru atenţia şi sprijinul acordat Ucrainei şi poporului său încă de la începutul acestui război.

De asemenea, președintele ucrainean a vorbit despre situaţia actuală din ţară. Interlocutorii au discutat despre posibilităţile de susţinere a Ucrainei şi menţinerea atenţiei lumii concentrată asupra evenimentelor tragice care au loc.

Sean Penn a spus că va continua să lucreze la filmul său despre Ucraina.

Actorul american şi-a adus chiar statueta Oscar şi i-a înmânat-o preşedintelui ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei. Trofeul va rămâne la Kiev până la sfârşitul războiului.

Volodimir Zelenski i-a înmânat lui Sean Penn Ordinul de Merit gradul III, cu care actorul a fost onorat pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi o contribuţie semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume, relatează sursa citată.

De asemenea, cei doi au vizitat şi Walk of the Brave din Piaţa Constituţiei. Pe această alee, lângă numele multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în acest război, există şi o placă cu numele lui Sean Penn.

Liderul de la Kiev a subliniat că plimbarea pe această alee începe tocmai cu placa dedicată actorului şi regizorului american, care a vizitat Ucraina în prima zi a invaziei ruse, pe 24 februarie, pentru a documenta evenimentele din ţară şi a transmite lumii adevărul despre agresiunea Rusiei.

”Suntem extrem de recunoscători tuturor oamenilor care au venit în persoană pentru a sprijini Ucraina şi pe cetăţenii noştri. Şi ne-am dorit să avem un loc datorită căruia generaţiile actuale şi viitoare de ucraineni să-şi amintească de acei oameni curajoşi care au fost alături de Ucraina de la bun început”, a declarat preşedintele Zelenski.

Actorul a fost foarte emoţionat de acest omagiu. Penn a spus că este o mare onoare pentru el, iar acest loc va fi de acum înainte unul dintre cele mai emblematice din viaţa lui, alături de locurile în care s-au născut fiica şi fiul său, de care este foarte mândru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *