Social

FOTO. ATENȚIE! ANSA a depistat pelmeni cu Salmonela. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt îndemnate să nu le admită în alimentație

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, conform rezultatelor de laborator, în probele de pelmeni „Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis). Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt îndemnate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

Astfel, conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL „EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42, transmite Jurnal.md.

Astfel, importatorul produsului menționat: SRL „EILKA-M„, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelmeni „Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023.

Informații despre produs:

Denumire: Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;

Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;

Data producerii şi expirării: 30.03.2023 – 26.09.2023;

Importator: SRL „EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;

Producător: OOO „IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

„Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, precizează ANSA.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numerele: 0(22) 26 46 87; Viber: 067 67 55 44.

ansa.md
ansa.md
ansa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *