Social

FOTO. Au crezut că vor scăpa basma curată, dar ghinion. Trei cetățeni străini au fost prinși cu pistoale pneumatice şi acte false, la Aeroportul Chiținău

Trei cetățeni străini, doi israelieni și un nigerian, sunt documentați pentru tentativă de transportare peste frontiera de stat a bunurilor interzise, dar și folosirea actelor falsificate. Incidentele au fost înregistrate miercuri seara, 28 septembrie, transmite Jurnal.md.

Pentru formalitățile de control, în jurul orei 17:00, la cursa „Chișinău- Tel Aviv” s-a apropiat cetățeanul Israelului de 31 de ani. În cadrul primului filtru de control de securitate, polițiștii de frontieră au observat în bagajul cetățeanului un obiect asemănător cu o armă. La verificarea suplimentară, a fost constatată prezența unui pistol pneumatic, pachețele cu bile din metal și balonașe de gaz.

La cursa „Chișinău – Tel Aviv”, de la ora 22:10, a fost identificat cel de-al doilea israelian de 22 de ani, care avea în bagajul său un pistol pneumatic și balonașe de gaz.

În ambele cazuri obiectele au fost ridicate și urmează să fie transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI.

În alt caz, un tânăr din Nigeria a fost depistat cu permis de ședere ucrainean, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene, cu semne clare de falsificare. Bărbatul de 28 de ani venea în Moldova din Turcia, cu ruta „Istanbul – Chișinău”.

Străinul a comunicat că intenționa să ajungă în Ucraina.

Cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Permisul falsificat va fi transmis spre expertiză, iar nigerianul a primit refuz de intrare în Republica Moldova și cu următoarea cursă a fost transmis în țara de pornire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *