Externe

FOTO. Autoritățile de ocupație proruse: Cinci răniți într-o explozie la Melitopol în sud-estul Ucrainei

O puternică explozie a avut loc marţi la Melitopol în sud-estul Ucrainei, rănind cinci persoane, au anunţat autorităţile de ocupaţie proruse într-un comunicat, citat de France Presse și Agerpres.

„O maşină a explodat la Melitopol lângă clădirea holdingului media +ZaMedia+”, au precizat ele în acest comunicat difuzat pe Telegram.

”Cinci persoane au fost rănite uşor” în această explozie care a spart ferestre şi uşi la mai multe etaje ale clădirii, potrivit aceleiaşi surse.

Unul dintre răniţi a fost internat în spital, se mai menționează în comunicat.

Televiziunea publică rusă Rossia 24 a difuzat imagini ale clădirii, cu pereţii interiori parţial carbonizaţi, ferestre şi uşi sparte şi scările pline de resturi.

Clădirea găzduia un post de televiziune şi un radio prorus care “îşi continuă activităţile”, au asigurat autorităţile.

Potrivit jurnalistului rus Aleksandr Malkevici, care supraveghează activitatea canalului de televiziune ZaMedia, o maşină-capcană a explodat dimineaţă în timp ce angajaţii se îndreptau spre birouri.

„Puterea (explozivilor) a fost egală cu echivalentul a 1,5-2 kilograme de TNT” (trinitrotoluen), a spus el, citat de sursele citate.

De asemenea, și un responsabil al autorităţilor regionale de ocupaţie, Vladimir Rogov, a precizat că explozia a afectat mai multe blocuri de locuinţe situate în apropiere.

Zeci de apartamente civile din oraş au fost avariate”, a deplâns Rogov.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *