ExterneUcraina

FOTO. Canada și Letonia vor antrena în comun soldații ucraineni

Luni, forţele armate canadiene şi letone vor începe pregătirea soldaţilor ucraineni în Letonia, au anunţat în comun, miercuri, 10 mai, miniştrii apărării din cele două ţări, transmite AFP și Agerpres.

Acest antrenament face parte din extinderea desfăşurărilor şi instruirii militare canadiene în Marea Britanie şi Europa pentru a consolida apărarea NATO şi a sprijini Ucraina.



„Pot să anunţ că Letonia şi Canada vor antrena împreună soldaţi ucraineni pe pământul leton, începând cu 15 mai”, a declarat reporterilor ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, la Ottawa, în timpul vizitei efectuate de omoloaga sa letonă, Inara Murniece.

„Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina împreună pentru că preţul inacţiunii este mult mai mare decât costul ajutorului nostru militar”, a mai adăugat ea.



De la începutul anului 2022, Canada a promis peste opt miliarde de dolari canadieni (5,4 miliarde de euro) pentru a sprijini direct Ucraina, în special sub formă de ajutor financiar, militar şi umanitar.

Menționăm că din 2015, Canada a antrenat, de asemenea, zeci de mii de soldaţi ucraineni, iar la începutul acestei luni, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre cooperarea pe termen lung în domeniul apărării.

În plus, Canada are peste 1.100 de soldaţi în Europa de Est, dintre care 800 în Letonia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *