Social

FOTO. Canicula dă bătăi de cap: 166 de hectare de vegetație, mistuite de flăcări. Pompierii au stins un hectar de livadă de mere și pere

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au intervenit în 76 de cazuri de lichidare a focarelor de ardere a vegetației. Focul a compromis 166 hectare de vegetație uscată, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, mai multe echipe de pompieri au luptat cu focul, care a distrus 50 hectare de vegetație uscată în localitatea Botnăreştii Noi, raionul Anenii Noi. De asemenea, în urma extinderii arderii, flăcările au nimicit și 10 construcții auxiliare, aflate în apropierea sectorului de vile.

O altă misiune de stingere a focarelor de ardere a avut loc în raionul Sângerei, satul Chișcăreni. Aici, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație, care s-a produs în pădure. Pentru prevenirea răspândirii flăcărilor, au fost antrenate patru echipe de pompieri, dar și mijloace tehnice din cadrul autorităților publice locale. În consecință, focul a afectat 7 hectare de teren.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Hâjdieni, raionul Glodeni, unde focul a compromis 10 hectare de iarbă uscată.

De asemenea, pompierii au stins un hectar de livadă de mere și pere, care a fost afectat de foc în raionul Criuleni, localitatea Zăicana.

Astfel, conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 15-21 august, temperatura maximă a aerului va atinge valori termice de +33..+35°C, iar în sudul țării între +33..+36°C. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează repetat populația despre riscul avansat de producere a incendiilor de vegetație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *