Social

FOTO. Capturi impresionante la vamă: Valută, lingouri din aur, articole vestimentare, încălțăminte în asortiment sau piese auto

Angajații Serviciului Vamal au prevenit în ultima săptămână 36 de tentative de trafic ilicit de mărfuri. Cazurile au fost înregistrate de către inspectorii posturilor vamale Leușeni, Sculeni, Otaci, Tudora, Costești, Aeroportul Internațional Chișinău, Palanca, Giurgiulești 1, precum și de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care au depistat următoarele bunuri nedeclarate în rezultatul controlului vamal: valută, lingouri din aur, articole vestimentare, genți, încălțăminte în asortiment, piese auto, instrumente pentru construcție, mărfuri de larg consum, electrocasnice, produse de tutungerie, produse cosmetice, materiale textile, lentile, rame pentru ochelari, ochelari pentru jocuri virtuale, termosuri cu indicator LED, medicamente, acumulatoare și căști, scrie Ziarul Național.

Totodată, în perioada 11 – 19 februarie vameșii au depistat și ridicate peste 262 900 de țigarete de diferite mărci cu timbru de acciză al Republicii Moldova.

Concomitent, în perioada de referință au fost stabilite 39 încălcări și anume: declararea eronată a poziției tarifare, încălcarea termenului de tranzit, indicarea eronată a valorii și cantității mărfurilor, încălcarea procedurii de tranzit, lipsa sigiliului vamal, atingerea dreptului de proprietate intelectuală, descrierea insuficientă a mărfii în certificatul de origine, autorizație de exportator autorizat necorespunzătoare, expirarea autorizației de import și încălcarea termenului de admitere temporară.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:76 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).24 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *