Social

FOTO. Cetățeni ucraineni, prinși pe Aeroportul Chișinău cu 30 de mii de dolari, monede și lingouri

Mii de dolari și metale prețioase au fost descoperite de către funcționarii vamali din cadrul postului vamal Aeroport Internațional Chișinău.

Cazurile au fost înregistrate miercuri, la postul vamal Aeroport Internațional Chișinău, sectorul plecare pasageri, în cadrul controlului de specialitate al bagajelor pasagerilor cursei Chișinău – Nisa și, respectiv, Chișinău – Roma, transmite Știri.md

În primul caz este documentată o pasageră, cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 51 de ani, care în cadrul controlului vamal a selectat coridorul verde ”nimic de declarat”.

Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână au fost observate obiecte asemănătoare bancnotelor, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice. Urmare a controlului fizic efectuat, au fost depistate mijloace financiare în numerar, în sumă de 30.000 de dolari americani, care urmau a fi scoși ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora. 

În cel de-al doilea caz este documentat un pasager, la fel cetățean al Ucrainei, în vârstă de 58 de ani, care, selectând coridorul verde ”nimic de declarat” a fost redirecționat de către vameși pe coridorul roșu. Urmare a controlului fizic efectuat, de către echipa de control au fost depistate: 5 lingouri de culoare aurie și 11 monede, nedeclarate controlului vamal. Din declarațiile pasagerului, lingourile și monedele sunt din metale prețioase. 

Astfel, în cele din urmă, bunurile nedeclarate au fost reținute, iar investigațiile continuă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *