Chișinău

(FOTO) Chirtoacă îi face concurență lui Nicolae Vicol cu un VAZ 1201

Automobilul pe care Dorin Chirtoacă a învățat să conducă a ajuns în atenția presei. După ședința direcțiilor municipale, primarul Chișinăului a făcut un test drive demonstrativ pe un VAZ 1201 „Jiguli”. Automobilul îi aparține tatălui său și va împlini la sfârșitul lui martie 40 de ani. „Mașina merge, dar vreau să-i schimb scaunele, să-i instalez un radio original, să-i pun o cutie de cinci trepte și să majorez puterea motorului până la 75 de cai putere”, a spus primarul. Dorin Chirtoacă a explicat că VAZ 1201 este deja o mașină de epocă și poate fi privită ca obiect de anticariat. El a făcut un apel la automobiliști să-l ajute să găsească componentele necesare și un ghid din seria „cum să repari o mașină”. 

Mai în glumă, mai în serios, Dorin Chirtoacă a spus că vrea să concureze cu Nicolae Vicol, fostul șef al FISC-ului, care și-ar fi comandat un Range Rover Autobiography de aproape 100 mii euro. „În Europa nimeni din funcționarii publici nu-și poate permite un jeep de peste o sută mii de euro. La noi e posibil pentru că suntem un stat unde regulile nu funcționează”, a declarat edilul.


1.


2.

Precizăm că primarul mun. Chișinău Dorin Chirtoacă mai are o mașină de serviciu Toyota Camry (1) și un automobil personal model BMW (2).

Timpul.md (I.M.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *