Social

FOTO. Cine ar fi tânărul din Moldova, care a fost alături de Putin în timpul discursului de Anul Nou. Individul a făcut armata în R.Moldova, iar acum luptă în Ucraina de partea separatiștilor ruși din Lugansk

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a rostit la cumpăna dintre ani cel mai lung discurs de Anul Nou de când guvernează țara, iar printre cei care ar fi participat la înregistrarea mesajului a fost și un cetățean al Republicii Moldova, transmite Ziarul Național.

Discursul adresat cetățenilor ruși nu a fost înregistrat cu Kremlinul pe fundal, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată până acum, ci cu Putin înconjurat de personal militar.

Potrivit sursei citate, printre militarii care l-au flancat pe Putin se numără și Dmitri Miron.

„Acesta s-a născut la Comrat pe 28 septembrie 1993. După ce a trecut stagiul militar în unitatea nr. 1045 din R. Moldova, acesta s-a înrolat în gruparea teroristă „LNR” a separatiștilor ruși din Lugansk.

Astăzi, acesta este la comanda unei companii de recunoaștere a celei de-a 7-a brigăzi separate de infanterie motorizată a corpului II de armată (în orașul Brianka, regiunea Lugansk). Miron a fost decorat cu „Ordinul Curajului” pentru participarea la invazia Ucrainei și titlul de erou al LNR”, precizează sursa citată.

De asemenea, este solicitat Serviciului de Informații și Securitate să se sesizeze pe marginea acestui caz.





Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *