Social

FOTO. Contrabandă cu „Dyson”, contracarată de vameșii de la Aeroportul Chișinău. Ce lucruri au mai fost depistate

În ultimele 12 ore, funcționarii vamali informează că au contracarat cinci tentative de transportare și introducere frauduloasă a bunurilor pe teritoriul Republicii Moldova, prin nedeclararea acestora.

Potrivit informațiilor, primele patru cazuri au fost înregistrate în cadrul postului vamal Leușeni, unde pentru realizarea controlului de specialitate s-au prezentat trei microbuze și un autocar, ce se deplasau din Uniunea Europeană spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite, transmite Realitatea.md.

„În urma controlului fizic al unităților de transport și a coletelor neînsoțite, de către funcționarii vamali au fost depistate: cafea, ton, haine sportive, piese auto uzate, veselă în asortiment, recipiente pentru probe biologice – toate în cantități comeciale și dosite printre colete cu scopul eludării de la controlul vamal”.

Cel de-al cincilea caz a fost înregistrat de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, Serviciul persoane fizice, în cadrul controlului vamal asupra bagajelor pasagerilor de la ruta Varșovia – Chişinău.

„În rezultatul controlului, în bagajul unei doamne în vârstă de 26 de ani, au fost depistate: 5 telefoane mobile de ultimă generație și mai multe uscătoare de păr, toate nedeclarate organului vamal”.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor, iar făptașii riscă amenzi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cam nu e clară logica vameșilor din RM. Caută cu orice preț să se pricopsească cu ceva. Spunea un cunoscut istoric că aducea câteva cărti de arheologie editate peste hotare. Vamesul l-a întrebat care este tematica lor. A spus că sunt din domeniiul arheologiei. Vamesul a cerut o carte pentru sine. Chiar era pasionat de arheologie.!!?? Dacă in RM lipsesc și nu sunt produse de calitate la unele mărfuri de ce sărăcitii din RM nu pot compara ceva din UE?? Uneori ești șocat de încasările financiare ale vameșilor și celor de la fisc. Vă mai amintiți cum o muzicantă a fost deposedată la aeroport de o vioară, pe care o deținea legal… I se cerea unele documente…Dacă vamasii ar fi pasioonati de muzică, ei ar procedat mai onest. De ce lipsesc camerele video la punctele de frontieră ??? Candva am avut probleme cu ei. Probleme au avut și alții. Cand se vor termina aceste practici amorale ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *