Social

FOTO. Controale inopinate la mai multe stații peco din țară: Ce nereguli au fost depistate

Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor anunță că a efectuat pe parcursul zilei de joi, 27 aprilie, controale planificate și inopinate la mai multe stații peco din țară.

Inspectorii au utilizat mijlocul de măsurare etalonat, pentru determinarea erorii distribuitoarelor de gaze lichefiate, cu care a fost dotată recent Direcția Supraveghere Metrologică. De asemenea, au luat monstre de produse petroliere pentru a testa calitatea acestora, scrie Echipa.md.

Rezultatele controalelor de astăzi vor fi anunțate în următoarele zile.

„Potrivit actelor normative din domeniul metrologie legale, eroarea maximă admisibilă a distribuitoarelor de gaz lichefiat este de +-1%”, se arată în nota informativă emisă de inspectorat.

Responsabilii îndeamnă consumatorii care au fost păcăliți la stațiile peco să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a documenta încălcările și de a atrage la răspundere persoanele vinovate.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor este autoritatea publică centrală responsabilă de examinarea și soluționarea reclamațiilor în domeniul protecţiei consumatorilor şi efectuarea controlului de stat asupra respectării prevederilor legislaţiei în acest domeniu în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Uăi da tăt în limba porceascî îi totul la voi. Când oare aveți de gând să renunțați la influența moscălească??? O să intrați „sigur” în UE la cum se prezintă treburile la voi. În vizită…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *