CSI / RusiaRăzboi

FOTO. Culmea ticăloșeniei. Moscova a atacat Kievul cu o dronă inscripționată cu mesajul „An Nou fericit”

Rusia a trimis o dronă kamikaze inscripționată cu mesajul „An Nou fericit” în valul masiv de atacuri cu drone lansat în noaptea de Anul Nou asupra unor oraşe din Ucraina, relatează Business Insider.

Andrii Nebitov, șeful poliţiei din capitala Kiev a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu drona, după atacurile ce au lovit mai multe orașe din Ucraina în ajunului Anului Nou și în primele ore din noul an.

Imaginile arată mesajul „An Nou fericit!!!” scris în limba rusă pe o bucată din resturile dronei. De asemenea, pe aceasta mai apar desenate un cadou împachetat și o bombă cu textul „bum”.

Drona era marcată ca fiind o Geran-2, denumirea rusească pentru dronele Shahed-136 pe care rușii le achiziționează din Iran și pe care le-a lansat în număr mare asupra Ucrainei.

Oficialii ucraineni au informat că au fost doborâte 45 astfel de drone în noaptea de 31 decembrie, dintre care 32 deasupra Kievului.

Nebitov a mai scris că drona din imagini a căzut pe un loc de joacă pentru copii. Dar, el nu a precizat dacă aceasta a fost doborâtă sau a căzut acolo.

„E tot ce trebuie să înțelegeți despre statul terorist și armata sa”, a afirmat Nebitov cu privire la mesajul de pe dronă.

Vă amintim că în ultimele ore din anul 2022, Rusia a lansat atacuri cu drone împotriva mai multor oraşe ucrainene. Potrivit conducerii armatei ucrainene, toate dronele de producţie iraniană Shahed au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Multe dintre aceste drone au vizat capitala Kiev şi oraşul Harkov din nord-estul țării, scrie sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *