ActualitateExterne

FOTO/ Cum arată mallul din Kremenciuk după atacul cu rachetă. Moscova: Incendiul a fost provocat de atacul asupra unui depozit de arme și muniție furnizate Ucrainei de Occident

La aproape o zi de la atacul cu rachetă asupra centrului comercial din orașul ucrainean Kremenciuc, echipajele de salvare și voluntarii caută în continuare posibile victime printre dărâmături. Mallul este acum un morman de moloz, după cum se poate vedea în fotografiile publicate de agențiile internaționale.

Cel puțin 18 persoane au murit iar 59 au fost rănite și alte 36 sunt în continuare dispărute, potrivit autorităților ucrainene, care ssunt îngrijorate că bilanțul victimelor ar putea crește pe măsură ce operațiunile de căutare avansează.

La scurt timp după atac asupra centrului comercial din regiunea Poltava, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că în interior se aflau peste 1.000 de oameni, iar „numărul victimelor este de neimaginat”.

Ulterior el a explicat că inițial erau peste 1.000 de persoane în centrul comercial, dar multe au reușit să iasă chiar înainte de atac datorită sirenelor de raid aerian, relatează publicația Kyiv Independent.

„Este inutil să sperăm la decență și umanitate din partea Rusiei”, a precizat Zelenski într-o postare pe Telegram.

UE: Un ”act odios”

Uniunea Europeană a condamnat lovitura asupra centrului comercial, pe care a catalogat-o drept „act odios”, notează CNN.

„Acesta este încă un act odios dintr-o serie de atacuri împotriva civililor și a infrastructurii civile comise de forțele armate ruse, inclusiv cele mai recente atacuri cu rachete asupra clădirilor și infrastructurii civile din Kiev și alte regiuni. Bombardamentele continue asupra civililor și obiectivelor civile sunt total inacceptabile și echivalează cu crime de război”, au transmis reprezentanții blocului comunitar printr-un comunicat de presă.

Precizările Moscovei

Rusia, care a negat de la începutul războiului că a țintit obiective civile în Ucraina, și de data acesta spune că incendiul care a afectat centrul comercial din Kremenciuk a fost provocat de atacul asupra unui depozit de arme și muniție furnizate Ucrainei de Occident.

„Detonarea muniției depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional situat lângă fabrică”, se precizează într-un raport al Ministerului rus al Apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. “Este dezgustător să urmărești reacțiile Rusiei la atacul rusesc cu rachete asupra Kremenciuk. Rușii obișnuiți se bucură de rețelele de socializare. Diplomații și oficialii ruși răspândesc teorii nebunești ale conspirației, neagând că a existat un atac. Rusia este o țară a ucigașilor și de-a dreptul. mincinoși”, a spus minstrul de externe ucranian, Culeba.

    Sursa: https://censor.net/en/n3350690

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *