Externe

FOTO/ Dezastru în Filipine: 121 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de o furtună

Cel puţin 121 de persoane au murit şi peste 200.000 de locuitori au fost strămutaţi în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de prima furtună care a lovit Filipine în acest an.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Baybay City din provincia Leyte, la 599 de kilometri sud de Manila, unde 81 de cadavre au fost recuperate după alunecările de teren, relatează DPA, citată de Agerpres cu referire la Digi24.ro.

31 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza alunecărilor de teren şi a inundaţiilor din apropiere de localitatea Abuyog, menționează poliţia.

Alte nouă decese au fost raportate în şase provincii afectate de furtuna tropicală Megi, care a lovit estul Arhipelagului Filipine la 10 aprilie, aducând ploi torenţiale, conform Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor.

Peste 240 de persoane au fost rănite, iar aproximativ 204.000 de locuitori au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în timp ce apele umflate de inundaţii au măturat sate întregi, iar versanţi suprasaturaţi de ploaie s-au prăbuşit peste locuințe.

Joi, salvatorii continuau să sape prin stratul gros de noroi şi pământ în căutarea oamenilor dați dispăruţi în Baybay şi Abuyog.

Furtuna Megi a fost retrogradată la nivel de depresiune, iar vremea urmează să se îmbunătăţească în zonele afectate, a anunțat biroul de meteorologie.

De asemnea, furtuna a afectat case, culturi, animale şi infrastructură în valoare de aproximativ 137 de milioane de pesos (2,6 milioane de dolari americani), potrivit Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor.

Arhipelagul filipinez este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit vreodată Filipine a fost super taifunul Haiyan, care a ucis 6.300 de oameni şi a strămutat peste 4 milioane de persoane în noiembrie 2013.

Megi, cunoscută în Filipine sub numele local Agaton, este prima furtună tropicală care a lovit ţara în acest an.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *