Social

FOTO. Doi pui de căprioară – ținuți în captivitate într-o gospodărie din Râșcani, eliberați de inspectorii de mediu. Un bărbat s-a ales cu proces-verbal

Doi pui de căprioară care erau ținuți în captivitate într-o gospodărie din orașul Râșcani au fost eliberați de inspectorii de mediu.

Menționăm că Inspecția pentru Protecția Mediului Râșcani a fost sesizată de o persoană anonimă, relatează Jurnal.md.

Bărbatul le-a spus inspectorilor că a găsit cei doi pui de căprioară în luna mai curent pe un câmp din apropierea orașului Râșcani. Potrivit lui, animalele erau într-o stare de suferință și înfometare. Astfel, el le-a adus în gospodăria sa și le-a acordat îngrijire și hrană de-a lungul timpului.

Astfel, în urma verificărilor, inspectorii au încheiat un proces-verbal. Puii de căprioară au fost predați unei persoane autorizate din raionul Ialoveni, care deține o colecție de animale în conformitate cu actele legale.

„Pentru a asigura siguranța și bunăstarea puilor de căprior, aceștia au fost predați în baza unui act de primire-predare întocmit între Inspecția pentru Protecția Mediului Râșcani și persoana autorizată”, precizează IPM.

În total, inspectorii de mediu au predat acestei persoane trei pui de căprioară femele, cu vârste cuprinse între 3 și 5 luni.

De asemenea, potrivit IPM, cei doi pui de căprioară nu au fost eliberați în mediul lor natural, deoarece au fost domesticiți într-o măsură mare și ar fi fost vulnerabili în fața altor viețuitoare sălbatice.

ipm.gov.md
ipm.gov.md
ipm.gov.md
ipm.gov.md
ipm.gov.md
ipm.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *