Internațional

FOTO/ Două activiste au pozat două în sânii goi alături de Olaf Scholz

Două activiste l-au luat prin surprindere pe Olaf Scholz, scoțându-și tricourile fără niciun avertisment și pozând în sânii goi alături de cancelarul german, într-un gest de protest prin care cer „un embargo asupra gazului, acum” împotriva Rusiei.

Cele două militante, care au profitat de zilele uşilor deschise la guvernul german organizate în weekend-ul pentru a ajunge la cancelarul federal, au fost scoase rapid din clădire de agenţi de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei, transmite Digi24.

Menționăm că până acum Germania nu impus un embargou asupra gazului din Rusia, chiar dacă aceasta depinde mult de gazul rusesc și caută cu disperare alte mijloace de aprovizionare.

Fiind întrebat de public duminică mai devreme, Olaf Scholz a reamintit de diferitele eforturi consimţite de Berlin pentru a găsi surse alternative de energie, printre care gazul natural lichefiat. Primele terminale pentru primirea de gaz natural lichefiat, pe care Berlinul se pregăteşte să le construiască, ar putea fi operaţionale de la începutul lui 2023.

„Apoi, problema noastră în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării ar putea fi rezolvată la începutul lui 2024”, a continuat Scholz.

Germania, la fel ca numeroase ţări europene, se pregătesc pentru penurii de energie în timpul iernii ce va urma.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *