Social

FOTO. Echipa de salvatori din Republica Moldova continuă misiunea internațională din Turcia

Ministerul Afacerilor Interne informează că echipa de salvatori din Republica Moldova continuă misiunea internațională din Turcia.

La data de 12 februarie, echipa USAR Moldova a preluat 2 sectoare noi în localitățile Ballioz și Guzelyayla, din provincia Hatay, unde au efectuat lucrări de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale, scrie Radiochisinau.md.

Aici, la solicitarea echipelor de voluntari, salvatorii țării noastre au acordat suport cu utilajul tehnic din dotare, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați sub ruine. 

Ulterior, echipa salvatorilor moldoveni a continuat intervenția în orașul Antakya, unde în comun cu echipele de căutare-salvare din Olanda au desfășurat acțiuni de evaluare a blocurilor locative distruse de seism. Mai mult, la solicitarea echipei USAR din Ungaria, a fost acordată asistență tehnică, pentru identificarea locului sinistraților rămași blocați. 

Misiunea salvatorilor prinde complexitate din cauza replicilor continue ale cutremurului, cu o magnitudine între 3-5 grade, în zona orașului Antakya, informează MAI.

De la începutul misiunii internaționale, echipa USAR Moldova a reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani de sub ruinele unui bloc de locuit. Totodată, salvatorii moldoveni au intervenit în 3 sectoare avariate de seism, unde au desfășurat lucrări de căutare și evaluare pe o suprafață totală de circa 6 km2.

FOTO | Salvatorii din Republica Moldova continuă misiunea internațională din Turcia
FOTO | Salvatorii din Republica Moldova continuă misiunea internațională din Turcia
FOTO | Salvatorii din Republica Moldova continuă misiunea internațională din Turcia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *