Social

FOTO. Iarnă adevărată în aprilie. Drumarii ”au intervenit pe drumurile naționale cu aproximativ 130 unități speciale” pentru a preveni lunecușul

Pe unele drumuri naționale, circulația rutieră a devenit o povară pentru șoferi, iar, în ultimele 24 de ore, drumarii au intervenit cu zeci de tone de material antiderapant pentru a „lupta” cu lunecușul.

Astfel, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în mai multe regiuni din Nord, Centru și Sudul R. Moldova, transmite Realitatea.md.

„Mai exact, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în sectoarele Ungheni, Călărași, Dubăsari, Căușeni, Hîncești, Rîșcani, Ștefan Vodă, Comrat, Leova, Ceadîr-Lunga, Ocnița, Cahul, Edineț, Fălești. Astfel, în intervalul orar 17°°̷ 05.04.2023 –07°°̷ 06.04.2023, drumarii au intervenit pe drumurile naționale cu aproximativ 130 unități speciale și implicarea a 44 muncitori rutieri. În procesul tehnologic au fost distribuite 727,5 tone de material antiderapant mecanizat, 25 tone material antiderapant manual și 79,7 tone sare tehnică”, anunță ASD.

Astfel, potrivit ASD, de dimineață, în zonele de nord, sud și centru, se circulă în condiții de iarnă, iar suprafața carosabilă este înzăpezită, umedă, pe alocuri se atestă ghețuș.

„Administrația de Stat a Drumurilor”, atenționează conducătorii auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

„În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117”, se menționează în comunicatul ASD.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *