Chișinău

(FOTO) În RM şi capacele de canalizare sunt „comuniste”

Dacă deputaţii noştri au văzut secera şi ciocanul doar pe afişele Partidului Comuniștilor, realitatea este cu totul alta, însemnele fiind, de fapt, peste tot – pe clădiri, garduri, monumente de importanţă naţională, şi chiar… pe capacele de canalizare. Şi dacă au dispus să fie interzise toate simbolurile ce aduc aminte de fostul regim criminal, atunci, potrivit Măriei Sale legea, toate ar trebui cumva înlăturate.

Capace „comuniste” şi capace „de la români”

În RM însemnele comuniste pot fi întâlnite peste tot, fapt ce demonstrează perioada de „sovietizare” prin care ne-a fost dat să trecem. Nu orice ochi ar observa însă că acestea sunt „imprimate” chiar şi pe capacele de canalizare. Secera şi ciocanul de pe gurile metalice nu au fost observate nici chiar de muncitorii de la „Apă-Canal”, care au rămas surprinşi când i-am întrebat dacă vor fi schimbate sau nu capacele „comuniste”, în contextul adoptării noii legi. Întrebarea a stârnit zâmbete, dar pe lângă partea „nostimă”, subiectul a lăsat loc şi de calcule nu tocmai profitabile. „ Dacă un capac costă aproximativ 1500 de lei, iar noi avem peste zece mii de capace, vă daţi seama cât ne-ar costa să le schimbăm?”, ne-a răspuns Sergiu Savca, şef-adjunct al Serviciului tehnic şi producţie din cadrul SA „Apă-Canal”, după ce am invocat prevederile noii legi cu privire la interzicerea simbolurilor comuniste. „Ne costă mai mult decât face întreg sistemul de apeduct din tot oraşul”, a constatat Savca.

„Norocul nostru”, spun cei de la „Apă-Canal”, că nu toate capacele de la gurile de canalizare din oraş sunt din vremea comunistă, sunt şi mai vechi de anii 1950, rămase de la români… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *