Social

FOTO. Incendiu puternic la Orhei. O gospodărie, mistuită de flăcări: Pompierii au prevenit o explozie

Astăzi noapte, pompierii au evacuat patru butelii de gaz dintr-un șopron care a luat foc. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Jora de Sus, raionul Orhei.

Apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 00:00. Potrivit primelor informații, arderea a izbucnit într-o anexă a casei de locuit, transmite Echipa.md.

Ulterior, la fața locului au fost trimise două echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, ei au stabili că focul a cuprins un șopron cu suprafața de 42 metri pătrați. În timpul intervenției pompierii au depistat și evacuat patru butelii de gaz din interiorul șopronului afectat, evitând producerea unei explozii.

Datorită intervenției eficiente, angajații IGSU au reușit să localizeze incendiul în scurt timp, fără ca acesta să se răspândească spre garajul din apropiere.

Ulterior, incendiul a fost lichidat la ora 02:30. Din nefericire, focul a distrus în totalitate șopronul cu bunuri materiale învechite. Victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii că exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă. Astfel, specialiștii îndeamnă oamenii să evite utilizarea și încărcarea buteliilor.

Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte, în vederea evitării situațiilor excepționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *