Internațional

FOTO. Incendiu uriaș în portul Iskenderun din Turcia: Sute de containere au luat foc după cutremurele devastatoare

Zeci de containere ard în continuare pentru a doua zi în portul turcesc Iskenderun, după cutremurele care au devastat Turcia și Siria, transmite AFP.

Incendiul din portul internațional Iskenderun a făcut ravagii de luni, la ora locală 17:00, când unul dintre containerele s-a răsturnat din cauza replicilor ce au urmat cutremurului înfiorător cu magnitudinea de 7.8 și a luat foc, a informat cotidianul Hurriyet.

Imaginile difuzate de canalul de știri NTV se puteau observa coloane dense de fum negru, pe măsură ce tot mai multe containere erau mistuite de flăcări. Pompierii au încercat să stingă focul luni noaptea, însă nu au reușit. Autoritățile turce au trimis inclusiv o navă din gardă de coastă pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Sealand, o divizie a companiei de transport Maersk, a precizat marți într-un comunicat de presă că au avut loc ”daune semnificative aduse infrastructurii logistice și de transport din jurul epicentrului Pazarcik, Kahramanmaraș, inclusiv în portul Iskenderun”. 

Reprezentanții companiei au adăugat că toate operațiunile vor înceta în port până la noi ordine din cauza ”daunelor structurale severe”. 

Provincia turcă Hatay, de la granița cu Siria, este una dintre cele mai grav afectate de seismele ce au ucis mii de persoane și au rănit alte zeci de mii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *