CSI / RusiaExterneRăzboiUcraina

FOTO. Jurnaliști străini, atacați intenționat de armata rusă în Zaporojie. Mașina ziariștilor, pulverizată de o dronă: ”Am avut noroc!”

O echipă a unei televiziuni din Suedia a scăpat miraculos cu viață în Zaporojie, Ucraina, după ce mașina cu care se deplasau a fost bombardată intenționat de armata rusă.

Echipa postului suedez de televiziune TV4 a fost vizată de o dronă rusă în localitatea Stepnohirsk, din regiunea ucraineană Zaporojie.

Reporterul Johan Fredriksson și fotograful Daniel Zdolsek au coborât din mașină pentru a filma, iar câteva secunde mai târziu autoturismul a fost lovit de o dronă kamikaze.

”Un alt atac deliberat asupra jurnaliștilor, în ciuda faptului că aceștia purtau veste și căști marcate în mod clar „PRESS””, scrie pe pagina de Twitter experta ucraineană în securitate Maria Avdeeva.

Cei doi ziariști au povestit pe larg momentul într-o intervenție la postul de televiziune pentru care lucrează. În același timp, au dat publicității un film făcut în timp ce fugeau pentru a se adăposti.

Incidentul a avut loc marți, 19 septembrie, în jurul orei 11.30. ”De data asta am avut noroc. Drona de atac rusă a lovit chiar în hayonul mașinii noastre. Din fericire, nimeni nu era în înăuntru. Asta e realitatea acum în Ucraina pentru milioane de oameni – un pericol continuu pentru viațile lor”, spune reporterul Johan Fredriksson.

Echipa de televiziune suedeză atacată are experiență mare în zonele de război, trecând prin toate etapele recomandate de verificare și acreditare în Ucraina. Printre altele, au lucrat în permanență în preajma ofițerului ucrainean care conduce forțele de poliție din localitatea Stepnohirsk. Acest fapt este foarte posibil să le fi salvat viețile.

Acțiunile șefului poliției locale au salvat probabil vieți în urma atacului.

”Ofițerul ucrainean a stat în permanență cu ochii pe cer și a strigat „dronă, dronă!” – chiar înainte ca noi, ceilalți, să descoperim dispozitivul”, mai spune Johan Fredriksson.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *