Internațional

FOTO. Kim Jong Un îi vinde lui Putin arme pentru frontul din Ucraina. Americanii prezintă dovezi

Statele Unite au transmis la ONU probe care ar confirm că regimul Kim Jong Un îi vinde lui Putin arme. Munițiile de la Phenian ar fi utilizate de către grupul Wagner, sancționat vineri de americani.

Anunțul și fotografiile care ar demonstra informația au fost făcute publice vineri, 20 ianuarie, la un briefing susținut de amiralul american John Kirby, relatează presa de la Kiev. Reprezentantul oficial al Pentagonului a arătat imagini făcute de sateliți și a precizat că „pe 18 noiembrie, cinci vagoane rusești au părăsit Rusia spre Coreea de Nord. A doua zi, Coreea de Nord a încărcat aceste vagoane de cale ferată, containere, după care trenul s-a întors în Rusia”, potrivit Realitatea.md.

„Furnizarea de arme din Coreea de Nord este o încălcare directă a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU. Am împărtășit informații despre aceste încălcări cu un grup de experți ai Comitetului Consiliului de Securitate privind sancțiunile împotriva Coreei de Nord. Vom continua să vorbim despre aceste încălcări în Consiliul de Securitate, împreună cu aliații și partenerii noștri”, a declarat Kirby.

În același timp, Kirby susține că livrările nord-coreenilor nu prea îi ajută pe ruși să avanseze în Ucraina.  Anterior, au mai existat informații despre livrarea rachetelor și munițiilor de către nord-coreeni regimului Kim. Mai mult, în 2022 existau mai multe zvonuri precum că, dispărut pentru două săptămâni din spațiul public, Serghei Șoigu ar fi mers personal la Phenian ca să negocieze vânzările.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *