CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO. Krivoi Rog, atacat cu rachete: O persoană a murit, 10 au fost răniți

În această dimineață, o rachetă a lovit clădirea cu patru etaje a unei instituții de învățământ din Ucraina.

În Krivoi Rog, ocupanții ruși au lovit o clădire înaltă. O persoană a murit, iar 10 au fost răniți, a anunțat ministrul de interne Igor Klimenko, relatează UNIAN.

”Krivoi Rog. Rușii au lovit orașul cu două rachete. O rachetă a lovit clădirea cu patru etaje a unei instituții de învățământ. Probabil că sunt oameni sub dărâmături. Salvatorii și poliția lucrează”, a scris el pe pagina de Telegram.

Potrivit lui Klimenko, a doua rachetă a distrus tronsonul de la etajele 4 până la 9 ale unei clădiri rezidențiale.

”A fost un incendiu. La ora 10:15, o persoană a murit, 10 locuitori au cerut ajutor medical. Lucrătorii de urgență au stins incendiul și au rezolvat molozul. Pot mai fi oameni. Lucrările de salvare continuă”, a mai adăugat Klimenko.

Șeful Administrației Regionale de Stat Dnipro, Serhiy Lisak, a confirmat informațiile despre victime.

”Sunt victime. O parte din clădirea înaltă pur și simplu nu este acolo! Instituția de învățământ este în ruine. Pot fi oameni sub dărâmături. Toți sunt la locul lor. Operațiunea de căutare și salvare continuă”, a scris el.

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Este luni dimineața. Regiuni ale Ucrainei sub bombardamentul ocupanților care continuă să terorizeze orașele și oamenii pașnici. Cornul strâmb, Herson. Incluziune în clădirile rezidențiale, clădirea academică a universității, intersecția. Din păcate, sunt uciși și răniți. Ar putea fi oameni sub dărâmături. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rude și oameni dragi din cauza terorii rusești.

Salvatorii și toate serviciile necesare sunt la fața locului și lucrează. Încerc să salvez cât mai mulți oameni posibil. Am purtat deja discuții cu Ministerul Afacerilor Interne și SBU. Șeful adjunct al biroului președintelui pentru politică regională Alexei Kuleb și președintele OVA se ocupă de situație. În ultimele zile, inamicul a bătut cu încăpățânare orașele, centrele orașului. Împușcături pe obiecte civile și locuințe. Dar această teroare nu ne sperie și nu ne distruge. Muncind și salvând oamenii noștri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *