Social

FOTO. La pescuit, în perioada de prohibiție! Doi bărbați, prinși de oamenii legii cu circa 250 kg de pește 

Joi, 20 aprilie, în Parcul Național „Nistrul de Jos”, doi conaționali au fost prinși de oamenii legii, în timp ce pescuiau pe râul Nistru cu ustensile confecționate manual.

Cei doi bărbați au fost observați de patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Olănești. În cadrul verificărilor de rigoare, oamenii nu au putut prezenta documentele de identitate, nici avizul prealabil privind aflarea la frontieră și mai mult că pescuiau ilegal, când pe teritoriul Republicii Moldova a fost dispusă perioada de prohibiție la pescuit, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit informației oferite de polițiști, circa 250 kg de pește de diferite specii au fost prinse de braconieri. După încheierea primară a procedurilor de control comun IGPF și IPM, peștele a fost eliberat în apele Nistrului. 

De asemenea, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cei doi bărbați s-au ales și cu amenzi în mărime de câte 500 de lei fiecare.

Despre acest caz au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă, prezenți la fața locului pentru documentare.

Cei doi făptași sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și braconaj piscicol. Cercetările pe acest caz continuă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *