Social

FOTO. Lista oficialilor europeni care vin pe 1 iunie în Republica Moldova la summitul CPE

Organizatorii Summitului Comunității Politice Europene (CPE) au publicat lista oficialilor europeni care au confirmat prezența la evenimentul găzduit de Republica Moldova pe 1 iunie. Din cei 50 de lideri invitați, doar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu și-a confirmat deocamdată prezența la Summitul CPE, transmite Ziarul de Gardă.

Menționăm că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, aproximativ 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în R. Moldova (GMSS-CPE).

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, Anenii Noi, situat la 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat în 2022, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pur informativ: in limba romana, deocamdata, functiile ocupationale sunt de gen masculin; adica: doamna presedinte, doamna prim-ministru, doamna director, doamna profesor etc; ce si cum o mai fi putem anticipa doar foarte vag; cum noi vorbim o latina foarte stricata si impestritata, tot asa si urmasii nostri vor vorbi o romana si mai impestritata.
    NB Oricum am da-o si am lua-o, toti presedintii R. Moldova, cu toate mandatele lor la un loc, nu au reusit o astfel de performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *