Social

FOTO. Lucrările de reparație a podului peste Prut Leușeni-Albița – FINALIZATE

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reparație la podul amplasat pe drumul expres M1, situat la frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 0, transmite MOLDPRES.

Comisia de recepție, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, companiei de proiectare, antreprenorului și autorităţilor de la Iași, a constatat că lucrările au fost executate conform standardelor de calitate impuse, respectând proiectul de execuție și normativele în vigoare. “Astfel, circulația rutieră și pietonală pe pod a fost redeschisă cu succes”, indică ASD.

Podul peste râul Prut, M1, km 0, are o lungime de 163,6 m și lățimea de 8,84 m, dintre care partea carosabilă constituie 7 m, iar cele două trotuare câte 0,7 m fiecare. În anul 2022, podul de șosea supus reabilitării a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane. “Aceste cifre reflectă importanța și utilizarea intensă a acestui pod în transportul rutier, evidențiind nevoia urgentă de reabilitare pentru a asigura siguranța și eficiența continuă a infrastructurii”, estimează sursa citată.

„Acest pod este de o importanță strategică majoră pentru Republica Moldova, contribuind în mod considerabil la mobilitatea, transportul de mărfuri și persoane, precum și dezvoltarea comerțului dintre țara noastră și România. Finalizarea cu succes a acestor lucrări de reparație aduce beneficii semnificative în ceea ce privește siguranța și eficiența transportului rutier pe acest traseu strategic”, rezumă Administraţia de Stat a Drumurilor.

img23007147
img23007147
img23007147
img23007147

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Uăi pobediștilor tăt normal șî bravo? Nu aveți nimic de obiectat? Ați făcut bine inspecția? Nu v-ar fi rușine să vă fie calici de la capul podului ce sunteți. După ce că nu sunteți în stare să faceți nimic prin propriile forțe vă mai dați și importanță. Hai că ați mai făcut un pod. Urmează ceva asfalt, orice sî prinești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *