Social

FOTO. Maia Sandu, mesaj la evenimentul „Femei pentru Securitate”, organizat de MAI: „Femeile din Moldova au demonstrat că au puterea și calitățile necesare pentru a ocupa funcții de conducere, că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri de crize multiple”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la cea de-a doua ediție a evenimentului „Femei pentru Securitate” (Women 4 Security), organizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Evenimentul reprezintă o platformă pentru femeile din Republica Moldova și România unde să discute despre securitate și să identifice forme de colaborare, transmite Deschide.md.

„În aceste vremuri complicate, când riscurile de securitate au crescut exponențial, femeile din regiunea noastră sunt în prima linie pentru a oferi siguranță și a proteja pacea în țară, în localitate, la locul de muncă, iar în Ucraina chiar și pe front”, a menționat șefa statului în mesajul său.

Președinta Maia Sandu a subliniat că acum femeile se implică tot mai mult în viața publică. În Parlament, femeile reprezintă 40%  – un număr record în istoria Republicii Moldova. Mai multe ministere importante sunt conduse de femei. Femeile conduc un sfert din localitățile din țară. Din această toamnă, va fi aplicată pentru prima oară cota minimă de reprezentare de 40% pentru femei și bărbați și la alegerile locale, în etapa de întocmire a listelor de candidați.

„Femeile din Moldova au demonstrat că au puterea și calitățile necesare pentru a ocupa funcții de conducere, că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri de crize multiple, timpuri dificile, cu războiul la hotar”, a mai declarat Președinta.

Șefa statului a vorbit și despre situația dramatică a femeilor din Ucraina care nu sunt doar victime de război, ele fiind și victime ale deportărilor în masă, ale violenței sexuale și fizice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *