Internațional

FOTO. Manifestări masive de 1 Mai la Paris, pe fondul contestării reformei pensionării

Până la 100.000 de manifestanţi urmează să participe la ”Sărbătoarea Muncii” de luni, 1 mai, la Paris, estimează autorităţile franceze, la o defilare de la Place de la République, începând de la ora locală 14.00 (15.00, Ora României) şi până la Place de la Nation, la ora locală 19.00 (20.00, ora României), pe fondul contestării reformei pensionării, un eveniment la care ot participa numeroase sindicate europene, dar şi elemente de risc, relatează Le Figaro.

Menționăm că manifestaţii aveau deja loc în mai multe oraşe din ţară – Nantes, Lyon, Marseille, Toulouse, Strasbourg, Clermont-Ferrand.

Sindicatele speră la o mobilizare masivă de Ziua Internaţională a Muncii împotriva reformei pensionării.

De asemenea, acest marş a fost planificat minuţios, ca la orice zi de mobilizare, potrivit sursei citate, o provocare logistică la Paris.

Coloana de 1 mai urmează să plece din Place de République, la ora locală 14.00 (15.00, ora României), către Place de la Nation, unde ar urma să se încheie la ora locală 19.00 (20.00, ora României), pe un traseu pe bulevardul Voltaire.

Un dispozitiv de securitate specific urmează să intre în acţiune în sectoarele Beaubourg, République, Belleville, Ménilmontant, Bastille, Gare de Lyon, Gambetta şi Nation, potrivit cotidianului, scrie News.ro.

Automobiliştii sunt îndemnaţi de Prefectura de Poliţie a Parisului ”să ocolească larg sectorul în timpul evenimentului”.

În contextul în care numeroase magazine sunt luate drept ţintă de către spărgători de la începutul mobilizării împotriva reformei pensionării, prefectura recomandă ”închiderea magazinelor situate pe traseul (marşului), iar altfel să le protejeze”.

Astfel numeroase restaurante şi magazine de pe traseul marşului urmează să fie închise.

Circulaţia pietonilor este afectată şi ea de această mobilizare, iar controale ale poliţiei urmează să fie consolidate înainte de manifestaţie, ”în lupta împotriva interzise de a purta arme, obiecte ilicite sau periculoase”.

Nici transportul cu metroul nu va decurge normal.

RATP a anunţat închiderea a şase staţii de metrou, încă dinainte de manifestaţie, situate pe traseul marşului, şi anunţă că le va redeschide ”cu autorizarea Prefecturii de Poliţie”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *