Social

FOTO. Medicii de pe ambulanțe vor primi genți frigorifice oferite de OIM

Toate cele 263 de echipe de Asistență Medicală Urgentă din țară vor primi genți frigorifice portabile și elemente frigorifice flexibile de model unificat care vor asigura transportarea conformă a produselor farmaceutice termolabile și a preparatelor biologice. Echipamentele, în valoare de 27500 euro, au fost oferite de misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație /OIM/, cu suportul financiar a Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Evenimentul de transmitere a celor 300 de genți frigorifice portabile și a 600 de elemente frigorifice flexibile, a avut loc astăzi în capitală.

Potrivit conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, donația care este una valoroasă reprezintă o continuare a colaborării cu OIM Moldova, care vine în sprijinul consolidării capacităților de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, prin dotarea acestuia cu echipamente de importanță critică.

Gențile frigorifice portabile vor asigura siguranța transportării preparatelor farmaceutice termolabile și a produselor biologice, în special în contextul condițiilor nefavorabile ale mediului extern. Ca rezultat, atât cetățenii R. Moldova, cât și persoanele refugiate din Ucraina vor beneficia de asistență medicală de urgență sigură.

Potrivit statisticilor, de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, echipele de AMU au deservit peste 15 mii de solicitări parvenite de la persoanele refugiate.

Foto: Ministerul Sănătății

img23006290
img23006290
img23006290
img23006290

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *