Social

FOTO. Ministerul Educației și Cercetării a început distribuirea a peste 5 mii de laptopuri în școlile din R. Moldova

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a început distribuirea unui lot de peste cinci mii de laptopuri în instituțiile de învățământ general din țară. Acestea vor ajunge în 903 școli primare, gimnazii și licee și vor înlocui tehnica învechită, transmite MOLDPRES

La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între 3 și 24 de unități.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de MEC, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. 

„O reformă în educație înseamnă adaptarea sistemului de învățământ la noile tendințe și necesități. Ministerul va continua să elaboreze cele mai bune politici, să investească în tineri și în instituțiile de învățământ pentru a crește generații de elevi care știu să facă față tuturor provocărilor. Aceste laptopuri, cu siguranță vor contribui la desfășurarea unui proces de studii mai atractiv pentru elevii și profesorii din țară”, a afirmat secretarul de stat al MEC, Valentina Olaru, la activitatea de distribuire a noilor echipamente.

În anul curent, MEC a mai oferit școlilor 1480 de laptopuri, cu suportul proiectului PRIM și UNICEF, 340 de computere donate de Coreea de Sud și 2174 de tablete, donate de Coreea de Sud, China și Israel.

În total, instituțiile de învățământ general din țară dispuneau, la data de 1 august curent, de 49250 de unități de tehnică de calcul (computere, laptopuri, tablete). 

img23007020
img23007020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *