Internațional

FOTO. Natura în furie. Incendii forestiere devastatoare în Chile: Cel puțin 24 de persoane au murit și peste 2000 sunt rănite

Regiuni din Chile au fost lovite de incendii de vegetație devastatoare. Cel puțin 24 de persoane au murit, mai mult de 2000 sunt rănite, iar peste 1100 de case au fost distruse, relatează Realitatea.md.

Asociația națională a pădurilor din Chile anunță că suprafața afectată de incendii s-a extins la peste 300.000 de hectare. Autoritățile au oprit accesul în unele provincii afectate.

Oamenii relatează că au trecut prin același calvar în 2011. „Incendiul din 2011 mi-a ars casa, toți copacii, totul. Nu vreau să trec prin același lucru acum”, relatează ei.

În țară există lipsă de rezervoare de apă, iar furnizorilor li s-a cerut să li se pună la dispoziție, potrivit Reuters. În pericol sunt și cei mai mici cerbi din lume.

„Încercăm să le stabilizăm, să le tratăm, să ameliorăm durerea de la arsurile pe care le-au suferit și, în mod ideal, să le reabilităm, pentru a se putea întoarce în sălbăticie”,declară specialiştii.

Prognozele nu sunt deloc optimiste. Specialiștii afirmă că temperaturile ridicate din ultimele zile ar putea înrăutăți și mai mult situația și amplifica efectele incendiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *