Moldova

(FOTO) Nu mai vor să fie trădați. Sute de oameni se înscriu în Partidul Popular European

Echipa lui Iurie Leancă colectează cereri de aderare din partea cetățenilor în baza cărora va fi înregistrat Partidul Popular European din Moldova (PPEM). La cortul instalat lângă Arcul de Triumf oameni nu contenesc să vină și să se înscrie în partid. Membrii grupului de inițiativă Eugen Carpov, Octavian Țîcu, Iulian Groza și alții sunt prezenți pentru a discuta și răspunde la întrebări. Cortul a fost vizitat și de liderul formațiunii Iurie Leancă. Printre semnatari se numără atât tineri, cât și persoane în etate.   

„Lumea e foarte dezamăgită. Principală întrebare pe care ne-o pun este dacă nu îi vom trăda. Sunt mulți care vin, se interesează, se mai gândesc, dar, în fond, majoritatea persoanelor care vin, împărtășesc idealurile PPEM”, a declarat Adrian Filat, membru grupului de inițiativă al PPEM. 

„Domnul Leancă s-a comportat corect ca ministru de Externe și premier, dar a fost încojurat de oameni lipsiți de scrupule care au comis multe fraude și escrocherii, au furat băncile. A făcut bine că a părăsit PLDM. Am încredere în el. Aș vrea ca această încredere să nu fie zădarnică”, a declarat Ghenadie Batal din Dubăsari, unul din proaspeții membri ai PPEM.

„Sunt o tânără activistă, îmi pasă de viitorul meu și-mi doresc o țară prosperă în care aș vrea să trăiesc fericită cu familia mea. Am venit aici, deoarece cred că PPEM este ultima scăpare care ne va ajuta să ieșim din impasul care ne aflăm. Sunt pentru acest partid și cred va fi unul prosper. Aș vrea să se pună punct corupției și cumătrismului din Moldova”, și-a motivat decizia de a semna pentru PPEM, eleva în clasa a XII-a, Veronica Pascari din Chișinău. 

„Domnul Leancă are mai multă încredere din partea populației. Așteptăm schimbări. Pentru mine schimbarea înseamnă țară fără comuniști și, evident, fără corupție”,  a spus Aglaia, o locuitoare a Chișinăului. 

Membrii grupului de inițiativă susțin că de dimineață s-au înscris în partid deja câteva sute de cetățeni. 

Colectarea cererilor de aderare, în baza cărora va fi înregistrat partidul, continuă astăzi și mâine în același loc. Cortul va fi deschis între orele 9: 00 și 18:00. Cei care doresc să se înscrie în partid sunt așteptați cu buletinul de identitate.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *