ExterneRăzboiUcraina

FOTO. O fostă deputată suedeză s-a înrolat în Legiunea Internațională din Ucraina

O fostă deputată suedeză s-a înrolat în armata ucraineană pentru a lupta împotriva Rusiei. Caroline Nordengrip, în vârstă de 43 de ani, a primit permisiunea de a lupta în rândurile Legiunii Internaţionale.

Astfel, după aproape şase luni de aşteptare, ex-deputata suedeză Caroline Nordengrip (până în 2022) a reuşit să se alăture armatei ucrainene. Potrivit Mediafax, femeia, membră al democraţilor suedezi de dreapta, care se antrena de ceva vreme alături de armata de la Kiev, a primit permisiunea de a se înrola în războiul împotriva Rusiei.

„Acum, după trei zile de birocraţie, mi s-a permis să mă înrolez în armata regulată, a fost nevoie de multe timbre. Amprente, fotografii, medici, psihologi, cel puţin 30 de semnături”, a scris Nordengrip pe profilul ei de Instagram, unde a povestit drumul parcurs pentru a intra în armata ucraineană.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Caroline Nordengrip (@nordengrip)

Fostul parlamentar, care a publicat documentaţia oficială graţie căreia poate fi trimisă pe câmpul de luptă, va servi forţele armate ucrainene în rândurile Legiunii Internaţionale.

Nordengrip se antrenează cu forţele armate din luna noiembrie. Pe Instagram, a distribuit multe fotografii ale antrenamentelor, însoţite de fraze de admiraţie pentru luptătorii de la Kiev care „rezistă 24 de ore din 24, în toate condiţiile, frig sau cald, atacului rusesc”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *