Economie

FOTO. O instituţie medicală din raionul Ialoveni, dotată cu echipament cu suportul Japoniei

Ambasadorul nipon Yamada Yoichiro a participat astăzi la ceremonia de finalizare a Proiectului de dotare cu echipament pentru fizioterapie a IMSP Centrul de Sănătate Bardar, raionul Ialoveni. Guvernul Japoniei a oferit instituției o finanțare nerambursabilă în sumă de 20,251 de dolari prin intermediul Programului ”Kusanone”, transmite MOLDPRES.

Fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie și mobilierul necesar pentru proceduri, precum și a unei camere de sterilizare. Echipamentele vor contribui la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute de calitate și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

Vorbind despre eforturile lucrătorilor medicali din Moldova în lupta împotriva pandemiei și gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, ambasadorul Yamada a afirmat că ”comunitatea internațională a văzut provocările enorme cu care v-ați confruntat și profesionalismul exemplar și umanitar de care ați dat dovadă”, adăugând că ”guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe calea aderării la Uniunea Europeană”.

Programul nipon de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în R. Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

img23005631
img23005631
img23005631
img23005631
img23005631

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *