Social

FOTO. O porțiune din drumul național Chișinău – Orhei – Bălți, dotat cu butoane fotovoltaice

Administrația de Stat a Drumurilor a anunţat astăzi că, pe drumul public național R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 33-34 (zona satului Peresecina), au fost instalate 107 butoane fotovoltaice incorporate, transmite MOLDPRES.

”Butoanele fotovoltaice au funcția de a avertiza și ghida traficul, îmbunătățind semnificativ siguranța și confortul șoferilor, mai ales în condiții de vizibilitate redusă pe timp de noapte. Această inițiativă face parte din eforturile noastre constante de a reduce riscul de accidente și de a asigura toți participanții la trafic de un nivel înalt de siguranță”, indică ASD.

Scopul implementării acestor elemente tehnice inovatoare este de a crește și consolida siguranța rutieră în această zonă, care este cunoscută ca „Punct Negru” din cauza numărului crescut de accidente rutiere înregistrate.

Lucrările au fost efectuate pe un sector experimental de aproximativ un kilometru, iar valoarea lucrărilor executate este de peste 185 mii de lei (cca zece mii de euro), bani alocați din Fondul Rutier.

img23006800
img23006800
img23006800

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *