Social

FOTO. O țeavă din 1965 s-a spart în Chișinău. Detalii de la Apă-Canal

O rețea de apeduct din strada Vadul lui Vodă din Chișinău a fost avariată. Personalul „Apă-Canal Chișinău” a fost mobilizat în vederea intervenției cu operativitate pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de lichidare a avariei.

Astfel, pentru a evita orice deranjament și disconfort al locatarilor din zona afectată, lucrările de lichidare a scurgerii au demarat imediat, transmite Știri.md.

Începând cu ora 8:00 furnizarea apei potabile a fost întreruptă către utilizatorii din străzile Vadul lui Vodă, Budești, Maria Drăgan, parțial.

Prima informație referitor la scurgerea din asfalt de pe strada indicată a apărut la ora 07:00, iar la 07:30 echipele furnizorului de apă deja erau în șantier. Cel puțin 7 de angajați sunt implicați la remedierea acestei avarii. Angajaţii furnizorului de apă au sistat apa de urgenţă și au intervenit prompt pentru lichidarea defecțiunii. Pentru a nu crea dificultate șoferilor, pe stradă a fost împrăștiat material antiderapant. Cauza avariei aducțiunii magistrale cu diametrul de 400 mm este gradul înalt de uzură, care datează din 1965, dar și condițiile meteo nefavorabile din ultimele zile.  

Imediat ce a fost localizată avaria, prin închiderea vanelor de delimitare, apa acumulată în conductă, a fost evacuată până la golirea completă a rețelelor.

S.A. „Apă-Canal Chișinău” dă asigurări că ia toate măsurile pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apă în condiții de maximă siguranță în toată aria de operare din municipiul Chișinău și intervine în regim de prompt pentru remedierea eventualelor disfuncționalități/avarii, astfel încât impactul să fie redus la minim.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rezistente țevi mai făcea cccp-ul… Ce vremuri domnule, ce vremuri…Dacă gradul de uzură era din 65 și de abia acum s-a spart e tare domnule, e parfum… Sau voi ziariștii di limbî molotovinescî sunteți praf sau pământ de flori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *