Social

FOTO. Oficial! Petru Rotaru – noul ministru al Finanțelor

Petru Rotaru este noul ministru al finanțelor. Jurământul de învestire în funcție a fost depus joi în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, relatează Realitatea.md.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a jurat Petru Rotaru.

Șefa statului Maia Sandu, a declarat că experiența noului ministru al finanțelor este valoroasă pentru continuarea eforturilor de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal.

„Îi mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru că a demonstrat deschidere echipei noastre guvernamentale. Domnule ministru, așteptările societății și ale mediului de afaceri sunt foarte clare. Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afacere onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală.Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului. Am toată convingerea că vă veți descurca”, a conchis Maia Sandu.

Maia Sandu i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru efortul depus la Ministerul Finanțelor.

„Doamna ministră a reușit să asigure o gestionare corectă și efecientă a resurselor. SUntem recunoscători pentru tot efortul”, a declarat ea.

Vă amintim că despre faptul Ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu, pleacă din funcție, a anunțat marți, 26 septembrie, la ședința Guvernului prim-ministrul Dorin Recean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *