Social

FOTO. Patru cetățeni moldoveni, răniți în accidentul din România, vor fi transportați în țară cu trei echipaje SUMURD

Patru cetățeni moldoveni, victime ale accidentului rutier produs pe data de 26 august în județul Brăila, România, vor fi transportați în țară cu SMURD-ud, scrie Realitatea.md.

Mai exact, trei echipaje SMURD din cadrul IGSU, dar și un echipaj de medici din cadrul Serviciului Republican Aviasan a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău vor prelua victimele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și le vor transporta în siguranță la Chișinău.

Ulterior, pacienții vor fi internați la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri.

„Pe parcursul drumului persoanele vor fi monitorizate de specialiști, fiindu-le acordat tot suportul necesar. Echipajele mixte vor parcurge peste 540 de km pentru a prelua și a transporta în siguranță cetățenii țării noastre. În cadrul acestei misiuni a fost pus în aplicare Planul Comun de Intervenții Transfrontaliere România – Republica Moldova, iar procedurile de trecere a frontierei au fost facilitate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, anunță MAI.

Vă amintim că accidentul rutier s-a produs în noaptea de 26 august. Un autocar turistic cu 73 de pasageri moldoveni s-a tamponat în remorca semnalizată a unui camion. În urma impactului 19 persoane au suferit diverse traumatisme, dintre care 9 victime au fost internate în spitalul județean din România pentru îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU, aceasta este a treia operațiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova de la începutul anului 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *