Social

FOTO. Percheziții în nordul R. Moldova. Un microbuz amenajat pentru transportarea ilegală a migranților, depistat la domiciliul unui bărbat

Un microbuz special amenajat pentru transportarea ilegală a migranților a fost depistat la domiciliul unui bărbat din nordul Republicii Moldova, în rezultatul unor percheziții. Acesta este suspectat de organizarea migrației ilegale.

Acțiunile ilegale ale suspectului au fost documentate de polițiștii de frontieră în comun cu procurorii din Ocnița. Potrivit oamenilor legii, există bănuială rezonabilă că microbuzul a fost folosit în transportarea persoanelor care ajungeau clandestin din Ucraina în R. Moldova, scrie Deschide.md.

„Bănuitul a organizat pentru doi cetățeni străini intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova. Străinii ar fi oferit pentru aceste servicii o sumă de 10 000 dolari. Totodată, bănuitul acționa în baza unei scheme infracționale bine gândite: de la preluarea și cazarea victimelor, până la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre printr-un punct de trecere a frontierei”, se precizează într-un comunicat emis de IGPF.

Astfel, pe numele bănuitului a fost pornită o cauză penală. Acesta este cercetat în stare de libertate.

Investigațiile continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și identificării altor persoane implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *