Social

FOTO. Percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Otaci al ANSA: 6 angajați ai ANSA, reținuți pentru 72 de ore pentru că au luat mită de la diferiți agenți economici

Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au efectuat, luni dimineața, percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 6 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că au perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri, informează CNA.

Potrivit investigațiilor CNA, angajații PIF Otaci ar fi pretins și acceptat bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, aceștia ar fi evitat controlului asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare, scrie Jurnal.md.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor 6 bănuiți, de către ofițerii DGT Nord a CNA, au fost ridicate 35 000 de lei, 8000 de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei.

cna.md
cna.md
cna.md
cna.md
cna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *