Social

FOTO. Ploile de marți seara au făcut prăpăd în mai multe localități din R. Moldova: Au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 localități

Salvatorii IGSU din nordul și centrul Republicii Moldova, lucrează în regim sporit în urma condițiilor meteorologice nefavorabile de marți seara. De intervenția salvatorilor a fost nevoie în 13 localități din raioanele Edineț, Fălești, Râșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni, Hâncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în Capitală, transmite IGSU.

Echipele de salvatori IGSU au intervenit pentru a defrișa mai mulți copaci doborâți pe drumurile locale, care au blocat circulația în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru înlăturarea arborilor și crengilor care s-au prăbușit peste mai multe autovehicule, transmite Jurnal.md.

De asemenea, rafalele puternice de vânt au smuls foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case și clădiri. Cele mai multe intervenții au avut loc în municipiul Edineț și în orașul Cupcini. Aici, salvatorii au efectuat lucrări de defrișarea copacilor doborâți și deblocarea drumurilor.

La moment, situația se ameliorează, iar în urma intervențiilor IGSU la deblocarea drumurilor, circulația rutieră în municipiul Edineț a fost restabilită.

Mai mult, echipele IGSU sunt antrenate la deblocarea traseului spre mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni.

În total, potrivit datelor operative, către ora 06:00, în localitățile afectate salvatorii au efectuat peste 100 de intervenții la lichidarea consecințelor condițiilor meteorologice nefavorabile.

La momentul, în nordul țării pentru lichidarea consecințelor furtunii sunt antrenați peste 195 de salvatori cu 49 de autospeciale de intervenție.

În urma intemperiilor, nimeni nu a avut de suferit.

Totodată, în urma furtunii, în mai multe localități din țară au fost înregistrate deconectări de la energia electrică. La data de 26 iulie, către ora 06:00, au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 localități, din 9 raioane printre care raioanele Drochia, Dondușeni, Soroca, Râșcani și Edineț.

Salvatorii și pompierii continuă să lucreze la fața locului.

Prejudiciile și pagubele materiale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate urmează a fi stabilite ulterior în cadrul Comisiilor pentru Situații Excepționale teritoriale.

IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
IGSU
IGSU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *