Social

FOTO. Podul din localitatea Bulboaca – în proces de reabilitare: Această inițiativă are drept scop restabilirea funcționalității podului

În luna august curent au demarat lucrările de reabilitare și remediere a degradărilor la podul de pe drumul public național G109 Delacău – Bulboaca – R2, km 23,850, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Potrivit responsabililor din cadrul instituției, această inițiativă are drept scop restabilirea funcționalității podului, pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță și confort pentru toți utilizatorii drumului, transmite Realitatea.md.

Podul din localitatea Bulboaca, G109, km 23,850, are o lungime de 67,46 m, lățimea de 12,80 m și 5 deschideri, iar în prezent, antreprenorul „Var-Imp” S.R.L. desfășoară lucrări de demolare a căii podului, având aproximativ 10 muncitori mobilizați în șantier.

ASD spune că în cadrul proiectului sunt prevăzute mai multe tipuri de lucrări, printre care:

  • desfacerea sistemului rutier pe pod și pe zone de racordare;
  • demontarea și reparația grinzilor suprastructurii;
  • reparația suprafețelor din BA degradate la pile și culei, montarea aparatelor de reazem noi, execuția zidului de gardă;
  • execuția racordării podului (execuția și montarea plăcilor de racordare și a longrinelor noi);
  • execuția căii podului și altele.

Lucrările de reparație se execută pe jumătăți de cale, iar în prezent se desfășoară pe partea dreaptă a podului. Ca urmare, traficul rutier a fost redirecționat pe partea stângă a podului pentru a facilita desfășurarea lucrărilor.

„Îndemnăm conducătorii auto să fie atenți la semnalizarea rutieră și să respecte regulile de circulație pentru a asigura o trecere sigură și eficientă peste podul în reparație”.

Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare a podului este sfârșitul lunii iunie 2024, iar podul reabilitat va satisface toate cerințele stabilite pentru un drum de categoria tehnică III.

Valoare contractuală a acestui proiect este de aproximativ 17,1 milioane lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *