Social

FOTO. Poliția a început a verifica troleibuzele și taxiurile din Chișinău. Care este motivul?

Până la sfârșitul lunii ianuarie, Poliția anunță că verifică condițiile în care sunt transportați pasagerii în transportul public, regulile de exploatare a autovehiculelor pe timp de iarnă, dar și starea tehnică a transportului public, transmite Realitatea.md.

Conform informațiilor, activitățile polițiștilor se axează pe prevenirea şi supravegherea traficului rutier în vederea siguranţei rutiere la transportarea călătorilor și elevilor, verificarea stării tehnice a autobuzelor și troleibuzelor înainte de plecarea pe rută, precum și cum sunt transportați pasagerii în mașinile de taxi.

De menționat că, timp de o săptămână, polițiștii au ridicat 23 de plăcuțe de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice depistate, dar și 6 permise de conducere a taximetriștilor.

Recomandări pentru șoferi:

  • să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
  • să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
  • să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
  • să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. De ținut cot si de experiența Greciei Acolo la statii stau de garda politisti imbracati in civil. Mijloacele de transport au sistem de avetizare pt ei. Daca cineva ,,face probleme,, calatorilor sistemul anunta politia si ei deja stiu ce sa intreprinda. Am fost martor cum doi narcomani au agresat 2 tinere. Culmea a fost că pasagerii s-au prefăcut că nu văd cele întâmplate. A intervenit un călător. Unul contra la doi. Am fost nevoit să-l ajut, neutralizând pe al doilea.Bravo că troleibusul nu a pornit cât timp s-a lucrat ,,educational,, cu cei doi, posibil, narcomani, potrivit martorilor. Ce te faci când ei sunt multi, dar călătorul e singur și nepregatit ..fizic. Doar autoapărarea nu e studiată în sistemul preuniversiatar precum se face în Coreea de sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *