Istorie

Polițiștii căzuți în războiul de la Nistru, comemorați de MAI. „Au trecut 31 de ani , dar pierderile omenești rămân un capitol sumbru din istoria R. Moldova ce nu poate fi șters, mai ales când în țara vecină vedem scene similare” (FOTO)

Miercuri, 1 martie, ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comemorat poliţiştii căzuţi în Războiul pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova din 1992.

La evenimentul organizat cu prilejul Zilei comemorării victimelor conflictului de la Nistru, marcat anual pe 2 martie, au participat ministrul afacerilor interne Ana Revenco, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp, șeful Inspectoratului General al Polițieim Viorel Cernăuțeanu, veterani și alți invitați, transmite Ziarul Național.

„Au trecut 31 de ani de la conflictul armat din stânga Nistrului, dar pierderile omenești, mai cu seamă ale colegilor, rămâne un capitol sumbru din istoria Republicii Moldova și a fiecăruia dintre noi, și, cu regret nu poate fi șters cu trecerea anilor, acum, când în țara vecină vedem scene similare. Angajații BPDS „Fulger” au fost printre primii care au mers să lupte pentru liniștea republicii. Ei și-au riscat propria viață și au luptat fără ezitări, fără teamă. Probabil nu și-au pus atunci prea multe întrebări, asta ne e meseria și și-au onorat-o cu cel mai mare preț și demnitate. Avem cu toții datoria morală să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat atunci, să păstrăm vie memoria celor ce au îndurat toate aceste cumplite suferințe și să învățăm generațiile tinere să prețuiască pacea și valorile umanității”, a declarat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.



Datele Ministerului Afacerilor Interne arată că la războiul din 1992 de la Nistru, provocat de separatiștii din Transnistria sprijiniți de armata rusă, au participat circa 40 000 de cetățeni ai R. Moldova, dintre care 299 au decedat, iar 289 au rămas invalizi.

În prezent, în Republica Moldova sunt peste 20 de mii de veterani care au luptat pentru independența și integritatea republicii.














Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Oare voi nu vedeti ca uniformele armatei moldovenesti seamana izbitor de mult cu ale armatei ruse, cu care de altfel s-au batut atunci ? Nu va sare asta imdeiat in ochi ? E ca si cum ati sarbatori pe cei cu care v-ati luptat ! Dar la Chisinau nimeni nu vede asta, nimeni nu este scandalizat de situatie. In fine…. noaptea mintii in Rep Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *