Internațional

FOTO. Polonia și-a instalat bariere antitanc la frontierele cu Rusia și Belarus

Polonia şi-a întărit frontiera cu Rusia şi Belarus, într-un moment când lumea marchează împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina și a început să instaleze bariere antitanc. Acest lucru ”face parte din strategia noastră de apărare şi descurajare”, a transmis pe pagina sa de Twitter ministrul polonez al apărării Mariusz Balaszczak.

De asemenea, el a precizat că a fost instalată prima barieră la graniţa cu exclava rusă Kaliningrad şi a postat imagini cu barierele antitanc, care au scopul de a împiedica intrarea vehiculelor blindate.

Polonia are o graniţă de 200 de kilometri cu regiunea Kaliningrad. Varşovia intenţionează de asemenea să instaleze bariere antitanc la graniţa cu Belarus, care are o lungime de circa 418 kilometri.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aliat fidel al lui Putin şi forţele ruse au lansat atacuri asupra Ucrainei din Belarus. Până acum, această ţară, încă, nu a intervenit activ în războiul Kremlinului din Ucraina.

Noile întăriri vin după ce vara trecută Polonia a finalizat construirea unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarus, pentru a împiedica trecerea migranţilor.

În 2021, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk.

Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *