Social

FOTO. Postul vamal Costești: 121 de pastile cu efect psihotrop, descoperite în bagajul unui pasager

La postul vamal Costești, 121 de pastile cu efect psihotrop au fost descoperite în bagajul unui pasager, care venea în Republica Moldova din Italia.

Funcționarii vamali au supus autocarul unui control amănunțit, în cadrul căruia au identificat substanțele interzise în bagajul unui călător în vârstă de 41 de ani, scrie Echipa.md.

Medicamentele cu efect psihotrop au fost imediat ridicate și transmise spre expertizarea specială. În conformitate cu legislația în vigoare, astfel de medicamente pot fi supuse confiscării speciale, iar ancheta pe caz continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

În context, oficialii vamali au avertizat cu privire la faptul că medicamentele conținând substanțe psihotrope sau stupefiante sunt strict reglementate în Republica Moldova și pot fi eliberate doar pe baza unei rețete medicale.

Transportarea acestor medicamente peste frontieră este permisă numai cu prescripție medicală validă, iar încălcarea acestor prevederi legale poate avea consecințe grave.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *