Eveniment

(FOTO) Premierul Streleț a marcat Ziua Națională a Vinului la Puhoi

Compania s-a învrednicit de trofeul principal al anului 2015 în domeniul vinicol.  Premieul l-a înmânat directorului întreprinderii Anatol Sârbu
în prezența oaspeților peintre care s-au numărat demnitari și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Chișinău.

Valeriu Streleț a vizitat secțiile de prodicere a întreprinderii vinicole, familiarizându-se cu procesul tehnologic de la culesul strugurilor până la produsul finit – vinul îmbuteliat. Compania „Asconi” deține plantații proprii de viță-de-vie cu suprafața de 630 hectare și exportă anual peste 857 mii de litri de vin.

Concursul „Marele premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol" a fost instituit prin Hotărârea de Guvern din 3 octombrie 2002. Premiul se decernează persoanelor fizice și juridice din domeniul vitivinicol. Selectarea participanților se efectuează de către o comisie formată din viticultori, vinificatori, economişti, cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare și Oficiului Național al Viei și Vinului. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *